Artikel i samarbete med HittaWebbhotell.nu

Välj rätt webbhotell för din hemsida

Publicerad 26 mars, 2020
webbhotell

Att välja rätt webbhotell är inte alltid så lätt. Speciellt om man inte har koll på marknaden. Webbhotellsmarknaden ändras hela tiden. En leverantör som var bra för några år sedan kanske inte är den bästa idag.

Oavsett om du ska skaffa ett webbhotell för din privata hemsida eller för ditt företag så vill du att det ska fungera. Viktigaste sakerna att kolla upp när man letar webbhotell är pris, upptid, hastighet och kundservice. Oftast kan man inte få allt detta för en billig peng. Därför är det klokt att läsa recensioner om olika webbhotell och inte bara gå på vad webbhotellen själva skriver på sina hemsidor. Där lovas oftast guld och gröna skogar. Men i praktiken ser det annorlunda ut.

Svenska webbhotell

Loopia och Binero har länge varit marknadsledande inom webbhotell i Sverige. Båda har haft gott rykte. Men under senaste åren har Binero fått en hel del kritik då upptiden och prestandan varit väldigt bristfällig. I slutet av 2019 köpte Loopia upp Bineros webbhotellsdel och bytte namn till WebSupport tidigare i år. Binero som företag finns fortfarande kvar, men jobbar nu istället med molntjänster. Vi hoppas att Loopia som har gott omdöme får WebSupport att fungera lika bra som Binero gjorde förr i tiden.

Utöver giganten Loopia/WebSupport finns flera andra webbhotell på den svenska marknaden. Exempel på webbhotell som vuxit mycket senaste åren är Oderland och Miss Hosting. Dessa leverantörer har bra betyg hos HittaWebbhotell.se och erbjuder stabila och snabba lösningar för din hemsida.

Oderland har fokuserat på att leverera bra prestanda med en upptid på 99,9% och riktigt snabba laddtider. De är inte billigast på marknaden men man får vad man betalar för. Oderland är ett premium-webbhotell.

Miss Hosting har mer fokuserat på pris, men har fortfarande bra prestanda om man jämför många andra på marknaden. Miss Hosting ägs av Miss Group, där även webbhotellsleverantören Hemisda24 ingår.

Billigt webbhotell

En gammal spelare när det gäller webbhotell är One.com. Det är inget svenskt webbhotell, men erbjuder support på svenska, dock bara via mail/chatt. Deras fokus ligger helt klart på pris och är billigast på marknaden. Men man får också vad man betalar för. Ska du driva en professionell hemsida med bra prestanda bör du se dig efter något annat alternativ. Dock fungerar One.com om du ska sätta upp en enkel blogg eller liknande.

Hitta bästa mobilabonnemang