Vad är en smart Högtalare? – Så hittar du rätt Smarta Högtalare för dig under 2020

Publicerad 20 maj, 2020

Bestäm vilken högtalare och plattform du tror hade fungerat bäst för dig.

Säg hej Google, Hej Siri eller till din nya assistent oavsett om du väljer Alexa, Google Assistant eller Siri. 

Ju mer smarta våra hem blir desto mer blir vi beroende av de smarta högtalarna och våra digitala medhjälpare Alexa, Google Assistant och Siri. De väntar på oss i våra smarta produkter och lyssnar till direktiv för att få utföra alla möjliga uppgifter så som hjälpa dig med att aktivera alarm, spela upp musik eller stava för våra barn när de ska göra läxorna.  

Olika modeller av smarta högtalare eller smart speakers som det heter på engelska, passar för olika behov. Till exempel när du hittat en röstassistans som du vill använda i flera rum, bör du hålla dig till en enda plattform. Låt dig introduceras till möjligheterna och få hjälp att välja det som passar din smak bäst, tillsammans med rätt enhet som du kan använda i ditt hem. Google Assistant-högtalare är mångsidig och tack vare Google röstassistent har den oftast det rätta svaret för dina frågor. Google Homes Svenska kommandon vänder sig till dig som väntat länge på att få kommunicera med en smart högtalare men inte föredrar engelska som språk.

Alexa högtalare rekommenderas för personer som har konverterat flera delar av hemmet till smarta. Google Assistant högtalare är ett riktigt bra val för enklare kommandon om att starta musik eller frågor som du enkelt kan få svar genom en smart högtalare. Google Home högtalare eller specifikt Google Home Mini är lättillgängligt att köpa i de flesta butiker. Om det skulle vara så att du har många Apple produkter? Då kanske Siri och Apple högtalare är rätt val för dig.

Alexa högtalare som Amazon Echo var först med att introducera röststyrda högtalare med enklare funktioner, och har sedan deras lansering kommit till användning inom TV-enheter samt tredjepartshögtalare. Efter starten av smarta högtalare, tänkte de flesta att du på sin höjd kunde på ett enkelt sätt be den ge kommando om att starta musik. När Amazon godkände att andra externa företag fick använda Alexa anslöt sig fler smarta-hem tillverkare till den för att möjlighet ska finnas för anslutning av lampor och termostat med röstkommandon.Hitta bästa mobilabonnemang