Artikeln presenteras av Teknikhallen

Utrusta mobilen med bra tillbehör

Publicerad 4 september, 2023
Bra mobiltillbehör

Att skaffa rätt tillbehör till din iPhone är viktigt att du gör redan i samband med köpet av den. Kom ihåg att skaffa tillbehör för både utsida och laddning.

Skydda med skal

Trasiga mobilskärmar är den vanligaste skadan på mobiltelefoner och du kan enkelt skydda apparaten med ett skal.

Teknikhallen hittar du ett stort utbud av tåliga skal, fodral och skärmskydd till mobilen. Det är smidigt att handla online, tack vare att du har olika tillbehör samlade på samma ställe. På Teknikhallen kan du dessutom hitta rätt mobiltillbehör genom smarta sökfunktioner.

Trendiga mobilskal

Det här med skal är numera en stor trend och du hittar skydd i alla tänkbara stilar. Du kan välja diskreta skal i genomskinlig design eller statement-skal med viktiga budskap. Vill du synas är trenden enfärgade mobilskal i starka färger.

Smarta plånboksfodral

Även fodral ger ett bra skydd till din mobiltelefon. Framförallt om du väljer lädermaterial, eftersom det är hållbart och med lång livslängd.

Plånboksfodral är praktiska eftersom det uppfyller flera syften. Dels som ett skydd mot stötar, dels som förvaring för kort. Vill du inte släpa på en plånbok i onödan är det här ett bra val.

Undvik repor med skärmskydd

För att undvika en repad glasskärm på din nya mobiltelefon bör du fästa ett skärmskydd över originalglaset. Skärmskyddet är en plastfilm som utöver att skydda mot repor också håller borta damm och smuts.

Tillverkarna ägnar mer resurser till smarta tillbehör och därför har också skärmskydden förbättrats. Det finns numera avancerade plastfilmer med självreparerande egenskaper som gör att repor försvinner med tiden.

Smidiga laddare

Bra batteritid är en faktor du bör ta hänsyn till när du jämför olika mobiltelefoner. Det innebär färre laddningscykler och att batterinivån håller länge. Men även om mobilen har optimala batteriegenskaper behöver du en uppsättning laddare.

Klassisk väggladdare

Det här är det vanliga sättet att ladda och det sker med en USB-kabel som är direkt ansluten till vägguttaget. Ta reda på om din mobil stödjer traditionell standard, USB-A, eller den nya och lite mer kraftfulla kontakttypen USB-C.

Billaddare

Befinner du dig ofta på resande fot med bilen som färdmedel är billaddaren ett viktigt tillbehör. Med den kan du enkelt ladda din mobiltelefon under körningen. Antingen via bilens cigarettuttag, men det finns också smarta laddare som du laddar trådlöst. De flesta någorlunda moderna bilar har också USB-uttag.

Trådlös laddare

Det här ett bra tips för dig som inte gillar kabeltrassel. Med en trådlös laddare sätter du din telefon på en platta. När batteriet är fulladdat tar du enkelt bort mobilen. Trådlösa laddare är dessutom riktigt snygga, vilket gör dem till en stilfull inredningsdetalj i hemmet.

Hitta bästa mobilabonnemang