Artikeln presenteras av tvabonnemang.nu

Tips till dig som funderar på att byta TV abonnemang

Publicerad 18 april, 2022
tv

Har du tröttnat på den underhållningen du har på TV:n? Tycker du att du betalar för mycket för ditt abonnemang? Eller vill du samla tv-paket och streamingtjänster på en månadsfaktura?

Då är det kanske dags att överväga att byta tv-leverantör och de facto ditt tv abonnemang. Men vad ska man egentligen leta efter, och hur avgör man vilket erbjudande som är bäst?

På följande sida har våra experter samlat sina tre främsta råd för dig som vill byta tv abonnemang.

Kontakta din leverantör och se om de kan hjälpa dig

Vårt första och absolut enklaste tips är att vända sig till den tv-leverantör som du redan använder idag. Har du varit kund ett tag så finns det oftast möjlighet att förhandla fram nya, unika lösningar som passar dig bättre, oavsett om du vill ha fler kanaler, mer streaming, eller ett bättre pris.

Dessutom bor många idag i fastigheter som är låsta till en viss leverantör och då har man inget annat val än att använda just den leverantören. Så innan du börjar leta efter nya tv-paket och leverantörer bör du se vad kan göra med vad har idag.

Se vad proffsen har att säga

Oftast är det lättast att vända sig till någon som är proffs och på så sätt få effektiv hjälp. En smidig lösning är att använda sig av en jämförelsetjänst för tv abonnemang där du snabbt kan bilda dig en uppfattning om vilka leverantör och tv-paket du har att välja mellan, samt vad som skiljer dem åt gällande utbud och pris.

Naturligtvis kan du granska marknaden på egen hand, men det är ganska tidskrävande och i många fall helt onödigt. Dessutom kan det ibland vara svårt att förstå sig på leverantörernas olika villkor och de små detaljerna som skiljer de olika utbuden åt. Vilket är anledning till att vi rekommenderar att man tar hjälp.

Vilka streamingtjänster vill du ha?

Det har skett enorma förändringar inom digital underhållning de senaste åren och numera konsumeras de mesta av filmer och serier via streamingtjänster. Problemet är att många som tecknat tv abonnemang för några år sedan inte har fått dessa tjänster inkluderade i sina paket, eller så är det inte ens medvetna om att det ingår.

Därför är en av de viktigaste faktorerna att överväga när man ska teckna nytt tv-abonnemang just vilka streamingtjänster man vill ha. Många av de bästa tv-paketen på marknaden inkluderar nämligen prenumerationer på Viaplay, Paramount+, C More, Disney+ med mera.

Och i ärlighetens namn som skiljer sig utbudet tv-kanaler inte särskilt mycket åt när man tittar på de stora tv-leverantörerna på marknaden. Istället hittar man de stora skillnaderna bland streamingtjänsterna som inkluderas i priset.

Hitta bästa mobilabonnemang