Test av JBL Live 300 TWS

Test JBL 300 tws
Publicerad 5 maj, 2020

För inte så länge sedan släppte JBL sina helt nya trådlösa in-ear hörlurar med namnet JBL Live 300 TWS. Vi har testat hörlurarna.

JBL Live 300 TWS kommer i ett litet laddningsetui som laddas med USB-C. När man öppnar etuit startar bluetoothsökningen och telefonen hittar snabbt hörlurarna. Högtalare och hörlurar från JBL brukar kännetecknas av riktigt bra bas. Det är lite av JBLs paradgren. Men när vi först kopplade upp lurarna och lyssnade på musik var det i stort sett ingen bas alls. Vilket gjorde oss lite förundrade. Det visade sig att det var ett användarfel. Genom att ladda ner JBLs app kan man ställa in flera förvalda ljudinställningar samt själv sätta EQ efter tycke och smak. Då blev upplevelsen något helt annat.

Djup bas för att vara in-ear

När man kör förvalda EQ-läget Bass är basen riktigt bra. Djup och slår inte över vid höga volym. Ibland glömmer man att det faktiskt är in-ear hörlurar man har på sig. Ljudet är riktigt fylligt och bra.

Sitter stabilt i öronen

JBL Live 300 TWS är lite större än många andra in-ear hörlurar. Men det är inget man tänker på när man har dem i öronen. Mycket tack vara att dem är lätta och sitter där dem ska. Man sätter in hörlurarna i örat och vrider upp fliken i örat för att dem ska sitta bra. Vilket är en bra lösning, speciellt om dom ska användas vid löpning eller annan sport. Dessutom är dom stänksäkra och vattentäta vilket gör att dem även ska klara en svettig springtur.

JBL in-ear test

Styrning via gestures

Man styr olika funktioner genom att tryck, svep och tap på hörlurarnas platta yta. Vilka funktioner som ska triggas via olika gestures kan man styra själv i appen. Dock är det inte helt enkelt att veta vilken funktion man lyckats aktivera, vilket gör det svårt att använda på ett bra sätt. Detta gäller flera trådlösa in-ear på marknaden.

Röststyrning

JBL Live 300 har stöd för röststyrning via Google assistent och Alexa. Men när vi testade visade det sig att det faktiskt funkar även med Siri om man kopplar upp dom till en iPhone. Vilket gör JBL Live 300 till ett alternativ även för Apple-användaren. Ett billigare alternativ dessutom, eftersom priskillnaden mot AirPods Pro är mer än 50% lägre.

Ljudet

Som vi tidigare nämnt har JBL lyckats med bra bas, men även med en klar och fin diskant. Men alla hörlurar passar inte till alla typer av musik. Vi har testade några vanliga musikstilar och vi tyckte följande…

Popmusik
För popmusik funkar hörlurarna bra, bra bas och krispig diskant som gör lyssningen av pop behaglig.

Rockmusik
Ett vanligt förekommande när man lyssnar på rock i öronsnäckor är att det kan bli lite burkigt ljud. Vi upplever det även här och får inte riktigt det djupet och detaljerna man vill ha när man lyssnar på rock.

EDM / Mycket bas
Tack vare JBLs djupa bas är det här JBL 300 TWS briljerar. Klart ljud och riktigt djup bas hur mycket man än höjer volymen.

Film/serier
JBL Live 300 TWS Funkar bra till film och serier, även om vi upplever att man måste höja lite mer än vanligt. Ibland blev synk mellan ljud och bild lite släpande, vilket kan vara väldigt störande. Det finns inte heller några inställningar för att åtgärda det i appen.

Podcast/radio
Att lyckas med ett bra ljud för att lyssna på podcasts eller radio är kanske inte den största utmaningen. Med JBL Live 300TWS är det som i många andra fall en behaglig upplevelse.

+

Bra ljud, speciellt basen.
Lätta och sitter där dom ska.
Bra batteritid.

Svåranvänd styrning via gestures.
Osynk mellan ljud och bild emellanåt.Hitta bästa mobilabonnemang