Artikel i samarbete med Onlinepoker.se

Teknik som underhåller dig i karantän

Publicerad 27 mars, 2020
Teknik hjälpmedel

I dessa Corona-tider är det många som tar det säkra före det osäkra och håller sig inomhus. Ingen har väl missat utbrottet av Coronaviruset som startade i slutet av 2019 i Kina, och därefter snabbt spred sig över resten av världen? För att minska spridningen råder flera myndigheter att de som kan bör jobba hemifrån och att folk bör undvika folksamligar, inte att ta i hand och att tvätta händerna noga och ofta.

De som känner sig sjuka ska helst isolera sig hemma och inte gå ut alls. Denna typ av karantän kan pågå i flera veckor, särskilt i länder som tvingas gå på lockdown, vilket kanske kan bli en verklighet även för Sverige. Att vara isolerad hemma kan kännas väldigt begränsande och tråkigt efter några dagar. Men med teknikens hjälp kan tiden gå lite snabbare och bli lättare att stå ut med. Här är några tekniska prylar som hjälper tiden att gå lite fortare om du sitter i karantän.

Laptop/iPad

En laptop eller en iPad är nästan det mest nödvändiga om du ska hålla dig hemma och också något som de flesta har. Med en laptop eller iPad kan du hålla kontakten med jobb, vänner och familj, följa nyheterna och vara uppkopplad mot världen. Är du ute efter att hitta underhållning när tiden hemma börjar bli långtråkig är laptopen även det som erbjuder dig flest möjligheter. Du kan lyssna på musik, ladda ner e-böcker, streama film, kolla på serier på Netflix, eller varför inte starta det där romanprojektet du drömt om?

Du kan även besöka ett online casino och spela på allt från slots, e-sport och online poker. Spänningen i poker och andra spel kan göra att du väcks ur din karantän-dvala, vilket verkligen kan behövas.

Apple Watch

En av riskerna med att sitta hemma i karantän är att du kan bli väldigt inaktiv. Om du inte går ut alls lär den mesta av din vardagliga motion förloras. Att vara alltför stilla mår vi inte särskilt bra av, men det kan vara svårt att hitta motivationen att träna eller göra andra övningar hemma. Det kan också vara svårt att hålla koll på hur mycket eller lite du rör dig, hur många steg tar du till exempel när du går runt i ditt hus eller din lägenhet en hel dag?

Med en Apple Watch eller en annan smart klocka kan du få hjälp med inaktiviteten. Den kan mäta hur mycket du rör dig, det finns inlagda träningspass som du kan följa och klockan kan dessutom påminna dig om att det är dags för en paus från sittandet. En rolig funktion är att du kan tävla med dina vänner om vem som rör sig mest genom olika utmaningar, vilket kan vara en bra motivation i karantänen.

Drone

Det kanske är nu, när du sitter i karantän, som det är dags att investera i en drone. Med hjälp av en drone kan du hitta nya vinklar för foton eller videoklipp, och dokumentera din tid som isolerad från omvärlden. En drone öppnar dessutom för fler och mer kreativa möjligheter, som kan liva upp ditt innehåll i bland annat sociala medier. Överhuvudtaget lär du behöva sätt att hålla igång kreativiteten för att inte bli knäpp av karantänen, och en drone kan vara ett sätt att nå det.

Känns det inte rätt för dig kanske en ritplatta, ett nytt program till datorn, en systemkamera eller saker för en hemmastudio kan fylla samma funktion, om än på ett lite mer avancerat sätt.

Hörlurar

Bor du väldigt lyhört eller tillsammans med någon som jobbar hemifrån eller bara gillar att ha det lugnt och tyst runt sig? I så fall är ett par hörlurar din bästa vän under karantänen. Med hjälp av ett par riktigt bra hörlurar kan du lyssna på vad du vill helt ostört och behöver inte oroa dig för om volymen stör grannar eller någon annan. Du kan dessutom använda dem under jobbmöten och andra tillfällen i mer professionella sammanhang, ifall du har sådana, och lite mer känslig information kommer diskuteras.

Hitta bästa mobilabonnemang