Artikel i samarbete med Sambla

Smarta tekniken som låter dig låna pengar online till lägre ränta

Publicerad 30 december, 2022
Teknik låna pengar online

Tiden när man var kund hos en och samma bank livet igenom är mångt och mycket förbi. Genom modern teknik kan du jämföra banker och långivare online och hitta den som kan erbjuda dig lägst ränta – utan att skada din kreditvärdighet.

Med tiden utvecklas de allra flesta marknader till det bättre – och lånemarknaden är inget undantag. Sambla är den moderna sortens låneförmedlare. En ansökan på Sambla.se tar bara ett par minuter – och sedan kan över 40 långivare ge dig ett bud inom 24 timmar.

Samblas tjänst har varit med och revolutionerat lånemarknaden för att demokratisera spelplanen och ge mer makt hos dig som kund. Jämfört med förr när banken hade all makt – får långivarna nu rättvist konkurrera med varandra om att ge dig det bästa lånet. Wow skulle vi säga!

En kreditupplysning – till många långivare

Men hur går det då till? Jo, enligt lag måste alltid en kreditprövning göras på dig när du ansöker om att låna pengar – oavsett om det är online eller hos en bank. 

Hade du själv gått in på varenda bank du känner till och sökt ett lån hade det försämrat din kreditvärdighet enormt – eftersom bankerna då skulle se att du sökt lån hej vilt den senaste tiden.

Men det är alltså detta Sambla har en lösning på. Genom en smart lösning kan de ta endast en kreditupplysning via UC – men ändå ge ditt bud till över 40 samarbetspartners. Det genom att i ett system låta samtliga långivare titta på samma kreditupplysning när de förbereder ditt bud. Allt säkert och krypterat för att skydda dina personuppgifter.

Sparar både tid och pengar när du vill låna pengar online

På så sätt kan du låna pengar direkt online till den lägsta möjliga räntan – på ett smidigt sätt. Genom att ta hjälp av Sambla sparar du både tid och pengar när du hittar det bästa lånet för dig – med minsta möjliga ansträngning.

Att få ett lån till schyssta villkor är också viktigare nu än någonsin – när SMS- och snabblån med skyhöga effektiva räntor blir allt mer lättillgängliga online. En kartläggning från Kronofogden visar att svenskarnas skuldberg är rekordstort och med inflation och högre räntor är det viktigt att se över sin lånesituation.

Sambla har sedan starten 2014 hjälpt över 390 000 nöjda kunder att förbättra sin privatekonomi. Något värt att ha med i tankarna nästa du gång du söker ett nytt lån eller vill omförhandla din nuvarande.

Hitta bästa mobilabonnemang