Artikel i samarbete med Bettingstugan

Svenska Spel erbjuder Swish som ny uttagsmetod

Publicerad 15 juli, 2020
Swish Svenska spel

Ny teknik har de senaste decennierna slagit sin in med full kraft i bolag och företag världen över och på det sättet underlättat för både sig själva och för sina konsumenter. Spelbolagsbranschen är inget undantag utan även här ser vi hur ny teknik implementeras och förbättrar användarvänligheten för spelarna.

Vi har tidigare tagit upp ny teknik inom spelbranschen som exempelvis mobilens intåg i spelvärlden men även hur ID-tjänster slagit sig in hos de licensierade bolagen. Nu implementerar spelbolagen ännu mer ny teknik på sina sidor och de allra flesta erbjuder idag in och utbetalningar genom mobilapplikationen Swish. Det som tidigare var en bökig process när en spelare ville få ut sina pengar och tvingades skicka in bilder på sin identifikation, sin hemadress och ännu mer dokumentation, tar idag bara några fåtal sekunder när man använder tjänster och ny teknik som BankID och Swish.

Den pandemi som härjat i Sverige, Europa och hela världen har påverkat spelbolagen stort. Nästan all sport låg nere i flera månader men spelbolagen låg inte på latsidan. Flera har använt tiden på ett smart sätt och istället gjort uppdateringar på sin sida. Exempelvis Svenska Spel som i mars helt fick hålla uppe med sitt populära poolspel Stryktipset. Tekniken däremot, den har fortsatt att ta över sajten som är en av de allra smidigaste. 

Spelar man idag hos Svenska Spel verifierar man sitt konto genom att använda inloggning med Bank ID eller Freja eID och sedan kan man sätta in pengar via Swish. Det tar några sekunder och sedan kan man börja spela med den summan man valt att föra över. Samma sak vad gäller uttag då man även här kan välja Swish som uttagsmetod och således ha pengarna på sitt bankkonto inom några sekunder. Det här underlättar för både spelbolag och spelare och framförallt gör det spelandet mer säkert.

Stryktipset är det i särklass mest populära poolspelet hos sveriges största spelbolag Svenska Spel. Varje vecka bänkar sig flera hundra tusen svenskar framför TV:n för att följa matcherna från de engelska divisionerna. Antagligen använder man en smart TV kopplat till en apple TV eller så chromecastar man från sin dator eller laptop. Blir det mål i matcherna strömmar måljublet inte bara ut från dina trådlösa hörlurar, de plingar även till i tittarnas smartwatch. Kort sagt – tekniken är här och gör vår upplevelse av en 90 år gammal spelform till nya höjder!

Hitta bästa mobilabonnemang