Nyheterna från Apples event

Apple event nyheter 2020
Publicerad 15 september, 2020

Apple höll event den 15 september kl. 19.00. Detta Apple-event som brukar hållas i mitten på september brukar vara ägnat åt nya iPhones. Men så blev det inte i år. Flera rykten sa att iPhone inte skulle presenteras på detta event, och det stämde. Istället fick vi se nya Apple Watch och iPad. 

Nya iPhone kommer troligtvis presenteras senare i höst. Covid-19 har som mycket annat även påverkat produktionen av nya iPhone, vilket kan vara orsaken till att Apple vill vänta med att presentera iPhone 12. 

Under eventet presenterades istället nya Apple Watch och nya iPads. 

Nya Apple Watch

Ny Apple Watch

Nya Apple Watch Series 6 ser till utseendet mycket ut som tidigare rent formmässigt. Några nya färger finns att välja bland, samt nya armband. Men den stora nyheten är att Apple Watch Series 6 mäter syrenivån i blodet bara genom att ha klockan på armen. Nya Apple Watch får även ett snabbare chip som heter S6 och är baserat på A13 Bionic.

Priset för nya Apple Watch börjar på 4495 kronor.

Apple Watch SE

Om man tycker att Apple Watch är lite för dyr släpper Apple nu en budgetvariant av Apple Watch kallas SE, precis som budgetversionen av iPhone. 

Apple Watch SE ser likadan ut som Series 6, men har en enklare chip i form av S5. 

Priset för Apple Watch SE startar på 3195 kronor.

iPad 8

Ny iPad

Åttonde generationens iPad presenterades också på eventet. Detta är original-iPaden som är den åttonde i ordningen. Precis som tidigare modell har den en retinaskärm på 10.2 tum. Men har fått uppdateringar i form av snabbare processor, USB-C-laddare och bättre batteritid (10 timmar).

Nya iPad kostar 3995 kronor.

Nya iPad Air

iPad Air

Den största nyheten under eventet var kanske nya iPad Air. Den har nu samma design som iPad Pro med lite kantigare design och utan hemknapp. Denna iPad är rätt val om man gillar iPad Pro´s design, men tycker att den är lite för stor. iPad Air har en mer lagom skärm på 10.9 tum. 

Andra nyheter för iPad Air är att den har Touch ID I onoff-knappen, A14 Bionic-chip samt USB-C-laddare. 

Priset för nya iPad Air ligger på 6995 kronor.

Nya iPad Air


Hitta bästa mobilabonnemang