Nybliven student? Ta del av erbjudanden online

Erbjudande student
Publicerad 7 september, 2020

Många har startat sin nya utbildning. Fler än någonsin sökte till högskolan i år. Mycket på grund av effekterna från Corona. Har man blivit arbetslös är studier ofta ett bra alternativ. Men som student behöver man se över sin ekonomi. Vi ger några tips på hur du kan spara pengar genom digitala tjänster. 

Antalet ansökningar till högskolorna ökade med hela 13 procent (47 000 personer) jämfört med 2019. Antalet sökningar i år är även den högsta siffran sedan den samordnade antagningen infördes. 

Många av de som sökt till högskolorna har inte tidigare pluggat på högskola tidigare eller så var det längesen de var studenter. 

Studentlivet är ofta väldigt kul. Men man har ofta en väldigt begränsad budget. Därför gäller det att verkligen se över sin ekonomi och hitta bra erbjudanden som gör att pengarna räcker varje månad. Här kommer våra tips på hur du kan spara pengar på exempelvis boende, mat, mobilabonnemang och böcker. 

Boende

En stor kostnad är ofta boendet. En kostnad som oftast är svår att påverka. Ibland får man vara glad att man ens hittat en studentbostad att bo i. Även om man inte kan påverka sin boendekostnad i form av hyra särskilt mycket finns det andra kostnader som man kan påverka. Man kan exempelvis se över sin hemförsäkring så att man har den billigaste och se om man kan hitta elavtal för student för att få ner kostnaden.

Mat

En gammal skröna är att man som student endast äter nudlar. Det kan ibland stämma, men genom att kolla upp matbutikens erbjudanden, det kommer oftast nya varje vecka så kan man spara mycket pengar för mat. En annan sak som kan vara värt att kolla är matkasse online. Många matkassar erbjuder bra nykundsrabatt. Genom att utnyttja dessa rabatter får du ofta en hel veckas mat till ett billigare pris än i vanlig matbutik. 

Mobilabonnemang

Du hade säkert ett mobilabonnemang redan innan du började plugga. Men som student får du bättre pris hos flera mobiloperatörer. Genom att jämföra kan du hitta billigaste mobilabonnemang. Exempel på populära mobilabonnemang för studenter är Hallon student, Comviq student eller Vimla student.

Böcker

När man pluggar är böcker en stor kostnad. Man kan såklart låna på bibliotek, men biblioteken har oftast några få exemplar av varje bok, vilket gör att dom ofta är utlånade. Men även studentlitteratur kan man få rabatt på hos bokhandlarna på nätet. Det finns också sajter som säljer begagnade böcker till ett billigare pris. Vilket är ett hett spartips. Hitta bästa mobilabonnemang