Sponsrad artikel

Nya Fitbit Sense varnar dig för sjukdom

Publicerad 9 september, 2020
Fitbit sense

Fitbit går bortom träningsfokuset och riktar nu in sig på hälsa. Nya Fitbit Sense mäter stress och temperatur, och ska kunna förutse när du håller på att bli sjuk.

Fitbit låter inte en global pandemi stoppa sin vanliga lanseringstakt, men kanske är det just nu som behovet av en hälsoklocka är större än någonsin. Precis som tidigare visade Fitbit fram sina senaste modeller i slutet av augusti, och den mest spännande nyheten är hälsoklockan Fitbit Sense.

Nya modeller i Fitbit-familjen

På en virtuell presskonferens den 24 augusti lanserade Fitbit nya modeller i produktserien. Dagens Versa- och Inspire-modeller uppgraderas till Versa 3 respektive Inspire 2, men den största nyheten är Fitbit Sense – klockan som inte bara följer träningen utan även hälsan.

De nya produkterna kommer ut till försäljning i slutet av september med ett rekommenderat pris på:

●  999:- för Inspire 2

●  2499:- för Versa 3

●  3599:- för Fitbit Sense

Kolla in Fitbit Sense hos Prisjakt

Design och utformning

Fitbit tar med sig designen vi är vana vid till vidare, vilket innebär en fyrkantig utformning med rundade hörnor. Du kan fortfarande köpa remmar och andra tillbehör för att göra klockan mer personlig. Fitbit har uppgett att originaltillbehöret ska kosta mellan 299 – 549 kronor.

Egen sensor för stressmätning

Fitbit Sense mäter inte bara puls, utan även stress. Den har en egen sensor som mäter din stressnivå hela dagen. Denna funktion kan eventuellt slå fel hos snusare, som får ökad puls varje gång de tar en ny snus.

Termometer

Klockan har även en egen termometer som ser hur varm du är. Genom att lära känna dig ska klockan kunna förutse olika scenarion. Om den till exempel märker att din temperatur gradvis går upp under en period, kan den upptäcka att du håller på att få feber och bli sjuk.

Klockan har inte lanserats än, så vi har inte testat om det faktiskt fungerar. Vi ser framför oss att termometern kan läsa av felaktiga signaler vid exempelvis baksmälla eller sjukdom, men det återstår att se.

Analyserar din hälsa

Fitbit Sense kan även mäta syremängden i blodet, andningsfrekvens, vilopuls och temperaturskillnader i huden. Klockan ska även vara rustad för EKG-mätningar, alltså mätningar av hjärtrytmen. Vi ser framför oss att även detta kan störas hos exempelvis snusare eller rökare, men det återstår att testa.

Fortfarande en smart träningsklocka

Fitbit Sense har även alla funktionerna av en förstklassig träningsklocka. Den har inbyggd GPS, över 20 olika träningslägen och andra verktyg som ska motivera till mer rörelse.

Därutöver har Fitbit Sense högtalare och mikrofon för röststyrning och svar på anrop. Batteritiden ska vara på minst sex dagar. Det är en imponerande batterikapacitet som vi ser fram emot att testa.

Hitta bästa mobilabonnemang