Artikeln presenteras av Foretagslan.io

Jämföra företagslån online

Publicerad 15 mars, 2021
Företagslån

Är du företagare och funderar på att söka ett företagslån ska du se till att jämföra de olika villkoren. Det lönar sig att jämföra olika aktörer och vad de erbjuder och även kräver av dig som låntagare. Det kostar inget för dig att ta reda på vad olika långivare erbjuder.

Jämföra företagslån

Genom att använda en tjänst för att jämföra företagslån online kan du snabbt se vad olika långivare erbjuder i form av till exempel:

  • Lånebelopp
  • Avbetalningstid
  • Ränta
  • Hur snabbt pengarna betalas ut

För att få förslag på vilka generella villkor som gäller behöver du oftast inte lämna dina företagsuppgifter. Det är först när du söker lånet som du måste uppge det.

Enskild firma

Du ser genom jämförelsen vad de olika långivarna kräver av dig och om det är krav du kan uppfylla.
Vilken form av företagsform du driver kan vara avgörande. Driver du enskild firma är det dig som privatperson som låneinstituten granskar eftersom du själv står för ditt bolag. De ser över din privatekonomi, tittar på bokslutet för företaget, affärsplanen och budgeten för ditt företag. Om du är i uppstartsfasen kräver långivarna högre säkerhet. Ett eventuellt lån blir knutet till dig som person och även din privatekonomi och avgör din möjlighet att betala tillbaka pengarna.

Aktiebolag

När det gäller Aktiebolag är ingen enskild person betalningsansvarig. Det kan dock vara så att företaget inte räcker som säkerhet för lånet. Då kan det bli aktuellt att en person måste gå i borgen för lånet.

Endast en kreditupplysning

När det är dags att söka lån och du ska lämna företagsuppgifter gäller det att du väljer en aktör som tar in låneanbud från många aktörer. Genom att använda en sån tjänst krävs endast en kreditupplysning. Det är viktigt att hålla ned antalet förfrågningar då varje kreditupplysning som tas på ditt företag försämrar din kreditvärdighet. Genom att använda en kreditupplysning och få erbjudande från många långivare maximerar du din ansökan.

Hitta bästa mobilabonnemang