iPhone 11 Pro och Pro Max är presenterade

Nya iPhone 11 Pro
Publicerad 10 september, 2019

Apple har nu presenterat årets nya iPhones. XS blir istället iPhone 11 Pro med 5,8-tums skärm och iPhone 11 Pro Max med 6,5-tums skärm.

De två telefonerna ser i stort sett ut som förra årets iPhone XS och iPhone XS Max, men med en större förändring: en tredje bakkamera.

Baksidan av telefonen domineras av en gigantisk fyrkantig kameramodul. Den nya linsen är ett 12-megapixels ultrabrett objektiv med ett 120-graders synfält. De tre kameralinserna på baksidan består av: vidvinkel, ultravidvinkel och telefoto.

Baksidan har även fått en ny matt yta och finns nu i färgerna: grön, rymdgrå, silver och guld. 

Apple har också uppgraderat skärmen till en ny OLED-panel, som går upp till 1200 nits, ett kontrastförhållande på 2 miljoner till 1 och är 15 procent mer energieffektivt. Apple kallar det en Super Retina XDR-skärm. 

Apple påstår också att glaset på nya iPhone är det ”tuffaste glaset i en smartphone.”

Precis som den vanliga iPhone 11 kommer nya iPhone 11 Pro att ha Apples A13 Bionic-chip som Apple säger har både den snabbaste CPU och GPU någonsin i en smartphone.

Tack vare alla optimeringar och förbättringar kommer 5,8-tums iPhone 11 Pro få upp till fyra timmars bättre batteritid och den större iPhone 11 Pro Max upp till fem timmars bättre batteritid.

Pris för nya iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max:

iPhone 11 Pro: Pris från: 12 995 kr

iPhone Pro Max: Pris från 14 295 kr

Förbeställningarna startar fredag 13 september och beräknas levereras den 20 september.Hitta bästa mobilabonnemang