Hövding lanserar hjälmen Hövding 3

Publicerad 13 september, 2019

Nu lanseras Hövding 3, nästa generations airbag för cyklister. En Hövding som inte bara är det säkraste huvudskyddet för cyklister utan även bidrar till samhällsnytta, med fokus på mobilitet, säkerhet och smart samhällsutveckling.

Hövding har blivit ett populärt alternativ till en vanlig cykelhjälm och används idag av runt 185 000 cyklister. Av dessa användare är det över 4 000 som har registrerat att de skyddats genom att Hövdnings airbag har slagit ut.

Nya hjälmen är bekvämare genom att storleken går att reglera. Batteriet har även blivit bättre och beräknas hålla i 15 timmars aktiv användning.

Den stora nyheten är att Hövding 3 går att koppla till mobiltelefonen via Bluetooth. Genom telefonen kan man se bland annat körsträcka, batteritid och GPS-koordinater/SMS till anhöriga vid eventuell olycka.

Hövding säger följande om nya hjälmen:

Åtta års erfarenhet och användarfeedback från tidigare versioner av Hövding gör att utvecklingsarbetet med Hövding 3 har flyttat konceptet ytterligare framåt. Företaget har under åren utvecklat unik expertis inom bland annat airbaghjälmteknologi, algoritmutveckling och nu adderas även bluetooth-uppkoppling. Resultatet är flera nya funktioner som ger användaren personlig feedback på sin cykling, kan förebygga olyckor och hjälpa stadsplanerare att utveckla säkrare städer för cykling.Hitta bästa mobilabonnemang