Artikel i samarbete med Bästakreditkortet.se

Har du kopplat ditt kreditkort till Apple Pay?

Publicerad 19 februari, 2021
Apple pay

Även om det är närmare 7 år sedan Apple Pay först lanserades (år 2014) så lanserades tjänsten inte i Sverige förrän år 2017. Därför är det först under de senaste åren som tjänsten etablerat sig ordentligt i landet.

Idag växer antalet banker som ansluter sig till Apple Pay snabbt och likaså antalet återförsäljare och verksamheter som stödjer tjänsten. Trots detta är det fortfarande många svenskar som har både kreditkort och en Apple-enhet men som fortfarande inte kopplat upp sig till Apple Pay.

Föranledda av detta beslutade vi oss för att granska marknaden och lista de svenska banker och kreditgivare som idag stödjer Apple Pay.

Svenska kreditkort med stöd för Apple Pay

Med hjälp av Bästakreditkortet.se har vi granskat marknaden i jakten på de kreditkort som man idag kan koppla till Apples betalningstjänst. Givetvis har all data bekräftats mot både Apple och varje enskild kreditgivare.

Som sagt ansluter sig fler och fler verksamheter till Apple Pay hela tiden och listan med svenska banker som stödjer Apple Pay är idag imponerande. Till exempel har alla svenska storbanker – med undantag för Länsförsäkringar – kopplat upp sig till betalningsplattformen. Vidare har även bolag som Revolut, N26 och Klarna anslutit sig till Apple Pay, samtidigt som en del större banker saknas i listan, däribland ICA Banken, SBAB och Skandiabanken.

Lista över banker kopplade till Apple Pay 2021

Källa Apple

American Express
Bank of America
Curve
Danske Bank
Edenred
EML Rewards
Entercard
Handelsbanken
iCard
Klarna
Komplett Bank
Lumar
Monese
N26
Nordea
Paysera
Pleo
Revolut
SAS
Sodexo
ST1
Swedbank AB
TransferWise
Volvofinans
Zen.com

Om din bank eller kreditgivare är listad ovan kan alltså koppla kortet till Apple Pay och därmed göra kontaktlösa betalningar med din Apple Watch eller iPhone. Om din bank, å andra sidan, inte är listad ovan måste du vänta på att den läggs till. Med tanke på hur snabb utvecklingen varit det senaste åren lär det inte dröja länge innan även din bank inkluderas.

OBS! Tänk på att dubbelkolla vem som är din kreditgivare då många kreditkort ägs av ett visst företag men får sin kredit beviljad av ett tredje. Till exempel är Swedbank AB i samarbete med Entercard en av de största kreditgivarna i Sverige och de facto de som ansvarar över krediten för många väldigt många svenskar.

Hur fungerar Apple Pay?

Apple Pay är en mobil betalningslösning med två huvudsakliga uppgifter. För det första att göra betalningar lättare med kontaktlösa betalningar via telefonen, och för det andra att göra betalningar säkrare.

Tjänsten fungerar genom att du kopplar ett kreditkort till ditt Apple Pay-konto. Därefter kan du använda dina Apple-enheter till att betala i butiker med kortläsare. Identifiering gör du antingen genom ansiktsidentifiering eller en liknande signeringslösning i din mobila enhet.

Ansiktsidentifiering i kombination med att Apple krypterar alla kortuppgifter och dessutom varierar kontonumret för varje betalning minimerar risken för att man blir skimmad.

Hitta bästa mobilabonnemang