Här är nya iPhone 14

Publicerad 8 september, 2022

Onsdagen den 7 september höll Apple sitt event där flera nyheter presenterades. Men den största nyheten var iPhone 14 och iPhone 14 Pro.

Presentationen av startade med nyheter om nya Apple Watch och Airpods. Sist ut var nya iPhone 14. Standardmodellen bjuder inte på så mycket nyheter utöver lite snabbare A15-chip och bättre kamera både i fram och i bak. Har man en iPhone 13 idag finns egentligen ingen anledning till att byta upp sig. Pro-modellerna har däremot fått fler uppdateringar.

iPhone 14 Pro

Till skillnad mot vanliga iPhone 14 ser man tydligt en förändring av utseendet mot tidigare modeller. Det som är den stora nyheten är att notchen är borta. Den lilla flärpen som vi fått leva med sedan iPhone X släppte. Den är nu ersatt mot en liten ö där kamera och sensorer finns. Apple har döpt den till Dynamic Island då flera av telefonens styrningar och notiser även sker runt ön.

48 megapixlar

Kameran har fått en rejäl uppdatering och är nu på 48 megapixlar och har en optisk zoom på 0,5x, 1x, 2x och 3x.

Nytt chip

Pro-modellerna får ett helt nytt chip vid namn A16 som är det snabbaste i en iPhone hittills.

Pris och lansering

iPhone 14 kommer kunna gå att förköpa från och med den 9:e september. Första leveranserna kommer ske den 16:e september, förutom iPhone 14 Plus som börjar levereras 7:e oktober.

Priserna för iPhone 14 startar på 11 995 kr utan abonnemang. För iPhone 14 Pro startar priserna istället på 14 995 kr. Priserna gäller för lägsta lagringsutrymmet på 128 GB.Hitta bästa mobilabonnemang