Artikel i samarbete med VPNportalen.se

Fördelarna med en VPN-tjänst

Publicerad 15 april, 2020
VPN-tjänst

Allt fler börjar intressera sig för att skaffa en VPN-tjänst. VPN är en förkortning av Virtual Private Network och har flera fördelar. Mest känt är kanske att man genom VPN kan se filmer och serier som annars inte går att se i Sverige. Men det finns fler fördelar med att använda VPN. Vi går igenom några i denna artikel.

Se filmer och serier

En vanlig anledning till att man skaffar VPN är för att kunna se filmer och serier som man annars inte kommer åt från Sverige. Det kan handla om material på Netflix, BBC och liknande film- och serietjänster. Detta kan ske genom VPN som ger en krypterad anslutning via en server där ens internettrafik kan passera och ”fejka” vilket land man surfar ifrån.

Det fungerar med fördel även åt andra hållet. Skulle man vara på semester och vill se något på exempelvis SVT Play som är geoblockat kan man genom VPN se sina favoritprogram även från utlandet.

Använd tjänster som inte är tillgängliga i Sverige

Vissa tjänster på internet är inte tillgängliga över hela världen. Exempelvis kan det vara en internettjänst eller programvara som endast är avsedd för den amerikanska marknaden. Via VPN kan man kringgå även denna typen av geoblocking.

Anonymitet på nätet

VPN är även ett bra Integritetsskydd. Man undviker avlyssning och spårning på ett bättre sätt. Dessutom kan man surfa mer anonymt genom att komma runt bredbandsoperatörens diskriminerande behandling av olika typer av trafik.

Säkerhet

En VPN-tjänst ger även bättre säkerhet. Inte minst när man surfar på osäkra öppna trådlösa nätverk.

Vilken VPN-tjänst ska man välja?

Börjar man leta efter VPN-tjänster inser man snabbt att det finns en djungel av olika tjänster. När man ska välja tjänst är det viktigt att välja en som fungerar bra i Sverige, har ett vettigt pris, bra funktioner och hög hastighet. Skillnaden i pris per månad skiljer sig mycket, och även vad man får. VPNportalen har testat och listat de 11 bästa VPN-tjänsterna i Sverige. Hitta bästa VPN-tjänsten i Sverige här.

Hitta bästa mobilabonnemang