Artikel i samarbete med Esportlandet.se

Esportens värld och hur den ser ut i dagsläget

Publicerad 27 oktober, 2020
E-sport

Esport växer för varje år som går, och 2020 har slagit alla rekord som kan tänkas slå. Esporttitlar så som Dota 2 och League of Legends har flera hundra miljoner spelare vardera, och det kommer nya titlar var och varannan dag. Idag hålls i princip alla turneringar online, men när världen åter öppnas upp så räknar vi med en framtid med än mer spektakulära turneringar inom esport än tidigare.

Att lyckas inom esport kräver de rätta gamingtillbehören

Både att lyckas inom esport, men även att ha kul – kräver att du har de rätta gaming tillbehören. De allra viktigaste tillbehören är en mus, en bra gaming skärm och en kraftfull speldator. I takt med att esporten växer så har utbuden av gaming tillbehör blivit allt större, och bra tillbehör allt billigare. De tillbehör som esportproffsen använder kan idag även vi dödliga ha råd med, detta har öppnat upp för en helt ny värld av gaming.

Hur väljer man de rätta tillbehören för gaming?

Oavsett om du är erfaren inom hårdvara eller inte, så krävs det att du gör din research innan. Med tanke på hur snabbt det släpps nya tillbehör så är det svårt att hålla sig uppdaterad, därför finns det hemsidor som gör det åt en. Esportlandet är en sådan hemsida. De postar guider och recensioner för olika gaming tillbehör. Deras senaste artikel handlar om den bästa gaming datorn, där kan du läsa om speldatorer i en rad olika prisklasser. Den billigaste stationära speldatorn som de går igenom kostar endast 6990kr, och den allra dyraste och flashigaste hela 37990kr. Det som är bra med denna typ av hemsida är att de har tagit fram de bästa och mest populära gaming tillbehören och listat de olika fördelarna med dem. I Esportlandet artikel om speldatorer kan du till exempel se exakt hur snabb alla olika datorerna är i benchmarktester, vilket underlättar ditt köpbeslut.

Framtiden för esport

Idag konsumeras den större delen av esport genom streamingtjänster så som Twitch, och så lär det vara de kommande åren. De största turneringarna har tiotusentals besökare på plats, men större delen av tittarbasen sitter ändå hemma i gamingstolen och det är inget som kommer ändras. Det som däremot har hänt under 2020 är att turneringsanordnare har tvingats skapa mer intressant och engagerande content. Förut var det ljusshower och ljudshower, numera hålls alla esportevent online och därmed har de tvingats skapa content som passar den scenen bättre. Vi får numera hänga med esportproffsen på en lite mer personlig resa, där de livesänder med webbkamera under matchen, direkt från deras vardagsrum! Detta gör att man kommer närmare spelarna och upplevelsen är mer unik än tidigare. Hur framtidens esportevent kommer se ut kan vi bara spekulera i, men det som är säkert är att 2020 kommer vara ett esportår vi alltid kommer att minnas. 

Hitta bästa mobilabonnemang