Artikel i samarbete med Axofinans

De bästa robo-rådgivarna

Publicerad 28 augusti, 2020
Robo-rådgivare

På grund av inflation blir dina pengar mindre värda varje år. Om du väljer att investera dina besparingar kan du undvika att värdet försvinner på grund av inflation. Det finns flera sätt att investera på, och det är upp till dig att välja den risknivå du är bekväm med och vill investera till.

Robo-rådgivare är digitala plattformar som tillhandahåller automatiserade, algoritmdrivna finansiella planeringstjänster med liten eller obefintlig mänsklig översyn. De är billiga och kräver väldigt låga öppningssaldon, så i princip alla kan dra fördel av en robo-rådgivare.

En robo-rådgivare tillhandahåller en kombination av investeringshantering, pensionsplanering och en allmän finansiell rådgivningstjänst. Det finns över 200 robo-rådgivare bara i USA, och allt fler lanseras varje år. Robo-rådgivare tar vanligtvis en årsavgift på 0,2 – 0,5 % av kundens totala kontobalans.

Vad gör en robo-rådgivare bra?

De bästa robo-rådgivarna erbjuder en enkel kontoupprättning, intuitiv målplanering, kontotjänster, portföljhantering och säkerhetsfunktioner. Låga avgifter är också ett stort plus och robo-rådgivare kostar vanligtvis en bråkdel av vad mänskliga rådgivare tar.

Eftersom vi lever i en digital tid, är det enklare än någonsin att investera. Det kräver inte mycket kunskap eller pengar för att komma igång, och alla med en smartphone kan göra det var de än befinner sig.

Om du föredrar att börja investera med en större summa pengar, är här en finansiell sida som erbjuder professionell assistans med billiga lån. Men även med begränsade resurser kan du komma in på marknaden och utöka din portfölj.

Här följer några av de bästa investeringsapparna som använder robo-rådgivare:

Wealthfront

Wealthfront är en känd investeringsapp eftersom den är enkel att använda och erbjuder en bra målplaneringsassistent. Det är en intuitiv plattform för både sparande och investering. Wealthfront gör det möjligt för dig att låna mot ditt portföljvärde som kredit, men bara när din portfölj har kommit upp i minst $25,000.  

M1 Finance

M1 Finance är känd som den bästa investeringsappen för provisionsfri handel. Den kombinerar robo-rådgivares och onlinemäklares funktioner på ett bra sätt. Den har ett användarvänligt gränssnitt och låga driftkostnader.

Betterment

Det finns flera sätt att använda Betterment: Synkronisera alla dina finansiella konton för att få en överblick över dina tillgångar utan att investera, eller använd den för att investera i en av de förbyggda portföljerna. Du kan även bygga din egen portfölj. Målövervakningsverktyget är visuellt trevligt och gör det enkelt att spåra din framgång. 

Robinhood

Robinhood är en populär app för fri handel av aktier och kryptovalutor. Den är enkel att navigera och använda, och du kan välja mellan flera robo-rådgivare utan avgift. Du kan även skapa en övervakningslista och se hur det går i realtid. 

Acorns

Acorns är till viss del en robo-rådgivare. Det är en av de bästa apparna för att runda upp din småväxel till nästa dollar, vilket gör det möjligt för dig att överföra lite pengar åt gången. När pengarna väl är överförda till Acorns, kan du investera dem i den portfölj du vill.

Börja investera för att låta dina pengar växa

Har du alltid drömt om att vara rik och förmögen? Då behöver du hålla fast vid pengarna du tjänar och lära dig hur du investerar dem. Du kan få pengar att växa genom att göra smarta investeringar som ger lönsamma avkastningar. En robo-rådgivare kommer hjälpa dig med det.

Investering innefattar alltid risken att förlora pengar. Du kan aldrig eliminera denna risk helt, men genom att investera klokt kan du reducera den betydligt. Börja investera i långsiktiga investeringar såsom ditt pensionskonto.

Att använda ett sparkonto och att investera pengar är nära besläktat. Kom in i vanan att investera lite varje månad, och gör upp en automatisk investeringsplan. Börja med små summor och öka när du blivit mer bekväm med processen. Luta dig tillbaka och se dina pengar växa.

Hitta bästa mobilabonnemang