Artikel i samarbete med Surf.nu

Black Friday – bästa tiden att köpa mobilabonnemang och mobil?

Publicerad 19 november, 2019

Snart är det äntligen dags för Black Friday – en av världens populäraste shoppingdagar. Det kan vara ett bar tillfälle att köpa en ny mobiltelefon eller byta mobilabonnemang.

Priserna på Black Friday kan vara förvirrande. Enligt prisjakt var den genomsnittliga prissänkning på samtliga varor 7 % under förra årets Black Friday. Men vet du vad? På 13 % av alla varorna höjdes priset under Black Friday. Det är därför absolut nödvändigt att vara uppmärksam och jämföra erbjudanden om man vill göra ett fynd.

Black Friday 2019

Enligt tradition infaller Black Friday alltid dagen efter den fjärde torsdagen i november, det vill säga dagen efter högtiden Thanksgiving i USA. I år, 2019, infaller alltså Back Friday den 29 november.

Men, många företag har valt att utöka Black Friday och numera pågår rean oftast en hel vecka, med den så kallade Black Week. Lägg dessutom till att många väljer att även delta i Cyber Monday, som är en endagsrea som infaller måndagen efter Black Friday.

Black Friday ses som starten på julhandeln och många tar tillfället i akt att fynda de första julklapparna under rea-dagen.

Håll koll på priserna – redan innan Black Friday

När Black Friday närmar sig börjar butikerna annonsera om sina erbjudanden och rabatter.

Nästan varje år rapporteras det nämligen om hur butiker smyghöjer priserna på vissa varor inför Black Friday för att sedan kunna erbjuda en rabatt som ser ännu bättre ut när den stora shoppingdagen drar igång. Om man har koll på vad varan kostar i vanliga fall kan man vara säker på att rabatten man har hittat faktiskt är så bra som den ser ut.

Jämför erbjudanden

När det väl är dags för Black Friday är det även då viktigt att jämföra. Butikernas erbjudanden kan skilja sig mer än vad man tror, och om man vill ha den absolut bästa dealen är det viktigt att jämföra de olika återförsäljarna och vad de erbjuder för att hitta mobilen eller abonnemanget man vill ha till absolut bästa pris.

En av de bästa tjänsterna för att jämföra mobilabonnemang och mobiler för Black Friday är Surf.nu där du får chans att se prisutveckling och de aktuella erbjudande för alla operatörer.

Hitta bästa mobilabonnemang