Battlestation-trender 2021

Publicerad 19 januari, 2021
Battlestation

Idén bakom en battlestation är inte ny, men trenden har blivit allt populärare de senaste åren. Oavsett om du använder stationen för jobb och surf, eller bara använder den för spelande, har estetiken av battlestationen varit relativt statisk genom åren, fram till och med nu det vill säga. Glöm allt som du trodde att du visste om battlestationer och titta närmare på de trender som redan börjar visa sig 2021. Om du förbereder din battlestation för en intensiv speltid 2021 kan det vara dags att ompröva utseendet du siktar på.

Säg hejdå till LED-listen

Älska dem eller hata dem, men LED-listerna har varit grunden hos de flesta battlestationer under de senaste fem åren. Det är enkelt att förstå varför. Neonbelysning levererar något av en cyberpunk-känsla, och när du färgkoordinerar så att ditt bakgrundsbelysta tangentbord och din skärmbelysning matchar med dina LED-lampor är tjusningen svår att förneka. Det är även praktiskt, detta eftersom att dessa lampor gör det mycket lättare att arbeta och spela, även när lamporna är svaga. Det här utseendet är dock uppenbarligen på väg ut, vilket betyder att det är dags att plocka ner lamporna. 

Minimalism är på intåg

Det minimalistiska utseendet är den huvudsakliga designtrenden för battlestationer 2021. Grunderna har funnits där i flera år: I synnerhet har Apples produkter alltid anammat det minimalistiska tillvägagångssättet. Så du har redan tagit de svåra besluten, som exempelvis om du ska använda AMD eller Intel (beroende på om du spelar COD eller spelar på ett online casino), och nu är det dags att slutföra battlestationen. Nyckeln här är att rikta in sig på de avancerade och lyxiga speltillbehör som skulle passa lika bra på Bill Gates kontor. Tänk på ergonomi och lyx istället för blinkande lampor. Bli av med röran på din battlestation, inklusive dina högar med samlarobjekt. Håll dig till en eller två utvalda delar, då är du på väg mot en battlestation som passar bättre 2021.

Animestilen

Övergången mellan spelare och anime-fans är väl dokumenterad, därmed kommer det inte som någon överraskning när LED-listerna åker ner, vilket öppnar upp för ett lite mer japanskt utseende. För att få den här typen av utseende måste du lägga fokus på mer pastellfärgade tillbehör, samt lägga dina favoritfigurer på skrivbordet. När det gäller animeutseendet kan det färdiga resultatet antingen fokusera på den sötaste anime-stilen, eller något lite mer i stil med Tokyo Ghoul, beroende på din smak. Oavsett vilket alternativ du väljer bör du se till att ditt trådlösa tangentbord, stol och headset matchar den ton du siktar på. Du kan till och med märka hela din battlestation med en design från en specifik anime. Extra allt! Kasta sedan in en extra skärm eller två för att få en helt annan typ av spelupplevelse.

Din battlestation ska återspegla hur du använder den och vad som gör dig bekväm. Vi har blivit så vana vid bakgrundsbelysning och neon att det är väldigt uppfriskande med denna förändring 2021. Om du undviker att falla tillbaka till klichéerna kommer du att få ut mycket mer glädje när du sitter i stolen framför din battlestation.

Hitta bästa mobilabonnemang