Apple Presenterar iPhone 15

Nya iPhone 15
Publicerad 12 september, 2023

Hösten är här, och med den kommer en av årets mest efterlängtade händelser för teknikentusiaster runt om i världen – Apples årliga iPhone-event. Den 12 september avslöjade Apple äntligen det vi alla har väntat på: iPhone 15. Här är en översikt över vad den nya modellen har att erbjuda.

Lanseringsdatum för iPhone 15 i Sverige

Apple har en tradition att hålla sitt iPhone-event den första eller andra veckan i september, och i år var inget undantag. Den 12 september samlades vi alla för att få en första titt på iPhone 15. För de som inte kan vänta, går det att förköpa iPhone 15 från den 15 september klockan 14:00, och den kommer att börja levereras den 22 september.

Fyra kodeller att välja mellan

Precis som föregående år, erbjuder Apple fyra olika modeller att välja mellan:

Det är värt att notera att tidigare rykten om en ”Ultra”-modell visade sig vara felaktiga, trots spekulationer om att telefonens ram skulle tillverkas av titan. Kanske får vi se en sådan modell nästa år?

Nya funktioner

Alla modeller i iPhone 15-serien kommer att ha USB-C istället för Lightning, vilket förväntas möjliggöra snabbare laddning. Batterikapaciteten har också förbättrats avsevärt. iPhone 15 kan stoltsera med upp till 26 timmars videouppspelning, medan iPhone 15 Pro erbjuder upp till 29 timmars videouppspelning.

En intressant nyhet är den så kallade ”Dynamic Island-designen,” som introducerades i iPhone 14-serien.

För Pro-modellerna har Apple tagit bort den traditionella ljudavstängningsknappen och ersatt den med en ”action button.” Denna knapp kommer att kunna anpassas av användaren för att utföra olika åtgärder, inklusive att styra fokus, kamera, genvägar och ficklampa.

En betydande uppgradering har också skett på kameran i Pro-modellen, med en 5x optisk zoom genom användningen av periskopteknik. iPhone 15 har en 4x optisk zoomomfattning, jämfört med föregångaren iPhone 14, som endast hade 2x.

Färger iPhone 15

Design och färger

iPhone 15-serien har smalare ramar och en minskad kantstorlek runt skärmen, vilket ger en slimmad estetik. Kantstorleken har minskat till 1,5 millimeter jämfört med de nuvarande iPhones, som har cirka 2,2 millimeter. Alla fyra modellerna har också rundade kanter, likt iPhone 11, och en baksida i matt glas.

Skärmstorleken varierar mellan modellerna, med iPhone 15 och iPhone 15 Pro som erbjuder en 6,1-tumsskärm och iPhone 15 Plus och iPhone 15 Pro Max med en imponerande 6,7-tumsskärm.

Färger iPhone 15

När det gäller färgalternativ kommer iPhone 15 i ljusa pastellfärger samt svart. Här är några av de tillgängliga färgerna:

 • Blå
 • Gul
 • Rosa
 • Grön
 • Svart

Färger iPhone 15 Pro

Pro och Pro Max-modellerna kommer i mer neutrala färger, som Apple har valt att kalla:

 • Naturligt titan
 • Blått titan
 • Vitt titan
 • Svart titan
iPhone 15 pris

Pris iPhone 15

Priserna för iPhone 15-serien har inte ökat mycket jämfört med föregående års modeller. Här är prislistan:

 • iPhone 15: Från 11 995 kronor
 • iPhone 15 Plus: Från 13 495 kronor
 • iPhone 15 Pro: Från 14 995 kronor
 • iPhone 15 Pro Max: Från 17 995 kronor

Med alla spännande nya funktioner, förbättringar i design och prestanda, kommer iPhone 15-serien säkerligen att locka många användare runt om i världen. Vi ser fram emot att få testa dessa telefoner när de släpps på marknaden den 22 september.Hitta bästa mobilabonnemang