Här är apparna som ersätter Tink
Tink är uppköpt av Visa och appen är nedlagd. Därmed blev nästan en halv miljon svenskar av med ett populärt ekonomistöd. Men det finns andra appar som du kan använda för att få koll på din privatekonomi.
Tink blev under sina åtta år ett populärt verktyg för människor som ville hålla koll på sin privatekonomi. I december förra året la dock appen ner och juni i år kom beskedet att grundarna säljer verksamheten till kortföretaget Visa.
Därmed blev en halv miljon svenskar utan den populära appen. Men det finns en uppsjö av andra ekonomiappar för den som vill hålla ordning på sin privatekonomi.
Håll koll på dina fasta kostnader
Som Zlantar till exempel. Den en bra Tink-ersättare, eftersom den har liknande funktioner.
Appen hjälper dig bland annat ha koll på utgifter, abonnemang och andra fasta kostnader.
Mina Tjänster är ett annat alternativ som precis som Tink kan kopplas till ditt bankkonto så håller den koll på alla dina abonnemang. Appen ger förslag på alternativ och du kan enkelt byta med hjälp av den.
Budgetappar ger dig överblick
För den som vill göra en vardagsbudget så är Buddy ett bra alternativ. Appen är skapad för att på ett enkelt och smidigt sätt budgetera i vardagen. Det går även att ha en delad budget med din partner eller med vänner. Du kan också hålla koll på utgifterna med dina kompisar så att de blir rättvisa när ni gjort saker tillsammans. I appen kan du skapa grupper och bjuda in andra att delta och räkna ut hur ni blir kvitt.
Och om du har ett kompisgäng som du brukar hitta på saker med vet du hur snurrigt det kan bli när olika kostnader ska redas ut. Med Splitwise fyller ni i alla utgifter och vem som har stått för vad, så berättar appen hur ni ska betala varandra så att allt blir korrekt. Appen är alltså inte bara ett smidigt matematiskt hjälpmedel, utan även ett sätt att undvika ekonomiska konflikter.
Den som vill ha koll på var pengarna tar vägen har Klövra att testa. Den håller koll på de månatliga spontanköpen åt dig. I appen finns olika funktioner som ökar din förståelse för varför din privatekonomi ser ut som den gör – och ger dig verktyg till att förändra ditt beteende.
Sparapparna du behöver
Om du har ett konkret sparmål, till exempel en semesterresa eller ett lite dyrare inköp, så är Dreams en bra app. Appen har en rad olika funktioner som gör det lite roligare att spara, eftersom de baseras på hur du beter dig.
Vill du börja spara mer långsiktigt? Då kan Avanza-appen vara ett bra alternativ. Den är till för att göra det enkelt för dig att börja spara och investera i aktier och fonder. I appen kan du även till exempel ansöka om bolån, samla dina värdepapper eller sätta upp ett automatiskt sparande.
Ska du ta ett lån eller undrar hur din privatekonomi egentligen mår? Då är Kreddy appen för dig. I appen kan du ta reda på ditt kreditbetyg och du får dessutom tips på hur du kan förbättra det – vilket gör det betydligt enklare att ta vettiga finansiella beslut. Kreddy tar inte någon kreditupplysning på dig.
Betala inte mer än du behöver
Förmodligen vill du inte betala mer än du behöver när du köper någonting. PriceRunner är en jämförelsetjänst där du kan jämföra priser på allt från verktyg till hushållsprodukter. I appen kan du dessutom ställa in så att du får notiser när priset för en specifik vara går ner.
Foodrunners är appen som hjälper dig att göra prisvärda, miljövänliga och hälsosamma val när du gör dina matinköp. Förutom att appen hjälper dig att spara pengar genom att den berättar var du kan hitta de billigaste råvarorna förser den dig med information om hur du konsumerar. Den kan helt enkelt göra dig till en lite mer medveten konsument.